Hőszigetelés kivitelezése és kereskedelme garanciával

Szigetelés

A homlokzati hőszigetelés, mint ahogy a neve is mutatja, a homlokzatra, vagyis a külső falra történő szigetelés.

A szigetelés menete:

  1. a szigetelőlapok felragasztása, majd csiszolás
  2. bedübelezés – 1 m2-enként 3-5 dübel
  3. hálózás
  4. ragasztóval való glettelés – Ezt 2-3-szor meg kell ismételni, a glettelések között be kell csiszolni, valamint az utolsó glettelést követően is. Jó felületű házaknál 1 m2-enként 5 kg ragasztó szükséges.
  5. alapozás – 1 m2-enként 0,1-0,15 l szükséges. A vakolat színéhez megfelelőnek kell lennie az alapozó színének.
  6. vakolathúzás – Lehet választani szemnagyság, struktúra szerint, valamint 3-400-féle szín közül, egyedi színkeverést is vállalunk! Vakolaton kívül homlokzati festék vagy cégünk által forgalmazott protektor festék is alkalmazható. A protektor festékben kis kerámiagolyóktalálhatók, mellyel tovább lehet növelni a hőszigetelő-képességet.
Több szigetelőanyag közül választhatunk tulajdonságaik révén, a legnépszerűbbeket említjük:
 
 - polisztirol:
Ez a legelterjedtebb hőszigetelési forma, elsősorban az ára miatt. Vízzáró hatású, de még mindig nincs olyan, mint az XPS lapnak. Az új technológiával készült polisztirol lapokat összehasonlítva a régebbivel, egyforma vastagság esetén arra a következtetésre jutunk, hogy az újnak másfélszer jobb a hőszigetelő-képessége. Cégünk is ezt a fajtát  használja. A polisztirol előnye, hogy könnyű vele homlokzatot képezni. Napjainkban az átlagos felhasznált vastagság 10 cm.
- grafitos:
Főként a vastagság csökkentése érdekében találták ki. Hőszigetelő képességét tekintve ebből 8 cm-es felel meg 10 cm-es polisztirolnak. 
Miért jó? Miben jobb a sima polisztirolnál? Sokakban biztos felmerül a kérdés. Elsősorban a vastagságát tekintve. Vannak olyan részek a házon, például párkányok, nyílászárók, stablondeszka, ahol nem férne el egy vastagabb, sima polisztirol, ezért van szükség a vastagság csökkentésére, hogy meg tudjuk tartani a megfelelő szigetelő-képességet.
 
Fontos tulajdonsága, hogy környezetkímélő hatású. 
- kőzetgyapot:
Hőszigetelő-képessége megfelel a polisztirolénak, de tévhit, hogy jobb tőle. Környezetkímélő, mivel természetes anyagokból készült, légáteresztő, és nagyon fontos tulajdonsága, hogy tűzgátló. Mivel légáteresztő, így kisebb a penészedés esélye.
Tipp: A pályázni készülőknek érdemesebb ezt az anyagot választani  szigetelőanyagként, mivel sokkal jobban támogatja a KVVM. A kőzetgyapotról további információért látogasson el a ………………… oldalunkra.
 
 
PUR hab:
Más néven poliuretán habos szigetelés. Főként nyílászáróknál alkalmazzák. Kétszer akkora a hőszigetelő-képessége, mint a polisztirolnak.  Passzív házaknál már megfigyelhetjük ezt az újfajta szigetelésmódot. Egyetlen hátránya, hogy nagyon drága, mivel inkább Németországban elterjedt, Magyarországon csak egy gyártó van, valamint még rendkívül új a technológia. Sokan a jövő szigetelőanyagaként emlegetik. Nagyon jónak tartják, sok előnnyel bír, remélhetőleg hamarosan hazánkban is általánossá válik. 
 
parafa:
Főként aljzatszigetelésre használják, jó a hőszigetelő-képessége, melegérzetet nyújt. Kiemelkedő még a hangszigetelésben.