Hőszigetelés kivitelezése és kereskedelme garanciával

VÍZSZIGETELÉS

A talajban lévő nedvesség, talajvíz károsítja az épületelemeket, élettartamát megrövidíti. Védeni kell házunkat az ilyen típusú külső hatások ellen, aszerint, hogy milyen irányból és milyen mennyiségben érik a felületet. Ezek a nedvességek lehetnek felszíni (eső, hó, csapadék), valamint felszín alatti (talajvíz, rétegvíz, torlaszvíz). Az aljzat vízszigetelése a legfontosabb, mivel érintkezik a talajjal, ezzel együtt pedig a nedvességgel.
 
Vízszigetelési módszerek:
- vegyszer
- bitumenlemez alkalmazása
- acéllemez beütése
- kenhető szigetelés
- műanyag alapú, kenhető szigetelés
- Dorken-lemez használata
- Drain-rendszer alkalmazása
- falvágás
 
Vízszigetelés újépítés esetén és utólagosan is megvalósulhat, valamint pozitív és negatív oldalon egyaránt. A pozitív oldal szigetelése a kedvezőbb, mivel ez az a felület, amely közvetlenül érintkezik a vízzel, nedvességgel, ezért itt kell megállítani a szerkezetbe való jutását. A negatív oldal szigetelése csak akkor szükséges, ha a másik oldal bizonyos korlátokba ütközik, vagyis nem valósítható meg annak szigetelése. A megfelelő szigetelőanyag kiválasztása is nagyon fontos, mert csak akkor végzi el igazán a feladatát.
 

Tetők esetében a lapos tető van kitéve legnagyobb mértékben az időjárásnak. Ezt a tetőtípust kell a leginkább szigetelni. Sík vagy enyhe lejtésű tető vízszigetelésénél fordított rétegrendet alkalmazunk, melyre van egy jól összeállított rendszerünk. 
 
 
A vízelvezetés két fajtája:
- külső: Előnye, hogy könnyen tisztítható, javítható, a víz viszont belefagyhat, éppen ezért sokan alkalmazzák az elvezető elemek fűtését.
- belső: Ebben az esetben nincs fagyveszély, viszont dugulásnál kisebb-nagyobb gondot okoz.
 
Ahhoz, hogy a vízelvezetés jól működjön, megfelelő lejtéseket kell kialakítani.